Lek o Lär!

Våra fina ponnies har lärt många barn att uppskatta ridningen under åren! Vår nybörjarlektion för barn kallar vi Lek o Lär, utbildningen är ämnad för barn som inte har ridit förr, eller endast ridit knatteridning. Varje lektion är upplagd med teori och skötsel som en del av lektionen.

Lek o Lär

250:- / lektion

• För nybörjare 5 år och upp
  • Ridning och hästhantering - Bindningstid: 4 lektioner i taget

Något gick fel, skicka ett mejl till oss!
Intresseanmälan skickad!

Lektionen

Då det är en kurs för nybörjare så kräver det lite från en förälder eller vuxen, att hjälpa barnet. Man behöver inte vara en hästerfaren vuxen för att kunna hjälpa till, vi lär även er :)
Lektionen innefattar två delar, skötsel och teori, och ridning. Under skötseldelen så lär vi oss hur man beter sig runt hästen och fokuserar en hel del på säkerhet. Barnet kommer behöva hjälp av en vuxen med denna del. Under uppsittningen och ridningen behöver den vuxna vara med och leda och hålla i hästen. En del undrar hur länge man måste vara med och leda, och svaret är att det är väldigt olika - men eran instruktör kommer att avgöra när det är dags!

Utrustning

Vi har ridhjälmar och ridvästar att låna ut, väst är inte ett krav men det är ridhjälm. I övrigt gäller oömma kläder och stadiga skor - det behöver inte vara ridstövlar, men ska ha klack (för att förhindra att foten fastnar då den kan glida fram i stigbygeln).

Hästarna

Hästarna är snälla och vana, och med god fokus på säkerheten så ser vi till att minimera olycksrisken.  Tänk på att stallet är hästens hem – uppträd lugnt och stillsamt, inget spring och stoj. All ridning sker på egen risk. Som förälder är du ansvarig för ditt omyndiga barn. Detta gäller även när barnet hanterar hästar, rider eller bara besöker vår anläggning.

Regler, bindningstid och fakturering

Se
våran sida om regler

Våran förhållning till smittspridningsrisker

Glöm inte bort smittrisken ifall ni besöker andra stall och hästar! I sådant fall så gäller följande:

- Inga borstar, hovkratsar som används i andra stall får tas med till ridskolan
- Kläder och utrustning ska tvättas i 60 graders tvätt, alternativt desinficeras med Virkon, eller liknande bakterie och virusdödande desinfektionsmedel.
- Glöm inte bort att även hjälm och spö tillhör utrustningen.
- Ridstövlar och skor måste desinficeras.