Lite information om oss..

Vi är en familjedriven ridskola som startades 1965. Vi håller till ute på landet men endast en knapp timme från city, och 30 minuter från västerort. Vi är stolta söver att få vara huvudpunkt i våra elevers största intresse, hästar och ridning. Kungsberga Ponnystall var den första ridskola på Mälaröarna, etablerades 1965. Har sedan dess varit i samma ägo. 1969 flyttades verksamheten till Ekerö då Ekerö Ridskola bildades. 1975 flyttade vi tillbaka till Kungsberga då verksamhetens huvudinriktning var ponnyridläger som bedrivits till 1991.

Därefter återupptogs ponnyridskolan igen. Hösten 1991 byggdes ridhuset vilket möjliggjorde lektioner året om. Vår målinriktning har alltid varit att jobba med snälla ponnies som fungerar bra tillsammans med barn i mindre grupper.

Ryttare på stora hästar har fördelen hos oss att utveckla sina speciella ridintressen eftersom grupperna endast har 4-6 deltagare.

Hästarna

Vi tror starkt på att låta våra hästar gå ute så mycket som möjligt. Hästarna går ute i grupp så dom kan leka av sig lite, men viktigaste är att dom kan bråka fram deras hiearki då dom är utpräglade flockdjur. På så sätt så blir det minimalt med bråk under lektionstid - viktigt för säkerheten!

Våra hästar får gå på riktigt sommarbete från maj till september. Även fast vi har verksamheten igång så låter vi dom beta ute på ängarna kvälls och natt tid, för att sedan leda hem dom igen mitt på dagen för att dom ska förberedas för lektionerna.

Våran hästhållning ger grundtrygga hästar - vilket innebär en bättre lektionshäst för er.

Barnridning

Våra ridlektioner är uppdelade i grupper efter ålder och ridvana, från de minsta nybörjarna till mycket ridvana eleverna. Våra ridlektioner är anpassade efter elevens individuella förutsättningar. Det möjliggörs av att gruppen är relativt liten (3 - 8 elever) samt instruktörernas långa erfarenhet av lektioner. Vi tar emot elever från 5 års ålder under förutsättning att någon vuxen leder eleven.

Vuxenridning

Vi har även ridning för vuxna 6 dagar i veckan. Dessa grupper är ofta mindre, 4-6 elever per klass. Vuxen lektioner har vi på kvällar, måndag till torsdag och förmiddagar fredag och lördag. Nybörjargrupper för vuxna har vi på söndagar och fredagar. Privat lektioner kan bokas och även privata gruppridningar.

Vi är medlemmar i Ridskolornas Riksorgansiation, RRO och följer deras regler och bestämmelser för gruppridning.

Medlemskap i Färentuna Ryttare

Om man är ryttare i en terminsbaserad grupplektion på Kungsberga Ridskola ska man vara medlem i Färentuna Ryttare. Detta medlemskap löses årligen, och betalas ej till Kungsberga Ridskola utan direkt till Färentuna Ryttare. Läs hur man blir medlem på deras hemsida.

Ridhuset

Vårat ridhus byggdes 2004 och är 20m x 40m med en publikingång och läktare, underlaget är spån blandat med klenflis. Våran paddock är 20m x 48m, underlag grus.

Våran verksamhet kan pågå förmiddag,eftermiddag och kväll 7 dagar i veckan så vi använder vårat ridhus väl!

Utrustning

Vi har som krav att alla måste använda ridhjälm på våran anläggning. Detta är oavsett om man rider på sin egen häst, eller en utav våra. Vi har hjälmar att låna ut för dom som behöver, både vuxna och barn. Dom hittar ni i klubbstugan tvärs emot stallet, hängandes på väggen i hallen.Betalning

För reguljär lektionsridning så görs betalning via vårat Bankgiro konto, 5722-7274. Vi fakturerar er när ni börjar rida, och det är viktigt att använda fakturan som betalningsunderlag. Var god ange fakturanummer vid betalning.

Igenridningar

Om man blir sjuk eller får förhinder när man ska rida, så måste man avboka lektionen. Enklast är att avboka via hemsidan, Avboka din ridning.

Om avbokningen görs 4 timmar innan din lektion, så har du rätt att rida igen den lektionen vid ett annat tillfälle i en annan grupp, i mån av plats. Att boka in en igenridning gör du genom att nästa gång du rider, prata med din instruktör och ni gemensamt hittar en passande grupp.

En igenridning görs i en annan grupp, i mån av plats. Du rider då dubbelt en vecka för att komma ikapp. Det går inte att avboka en inbokad igenridning, den förbrukas oavsett om du kommer eller ej.

Igenridningar ska ske under samma termin.

Allmänna bestämmelser för terminsbaserad gruppridning

Deltagare i ridgrupper får undervisning i skolridning, hoppning och ridning i terräng.
Deltagare är indelade i grupper efter åldrar och ridkunskap.
Avtalet ingås när det gäller deltagare under 18 år av deltagarens förmyndare.
• Ryttare skall vara medlem i Färentuna Ryttare, en klubb ansluten till Svenska Ridsportsförbundet, enligt samarbetsavtal med klubben. Information om klubben och att bli medlem.

• Betalning för ridningen görs emot faktura och man betalar i förskott. Avgiften är publicerad på hemsidan. Ridskolan reserverar rätten till att ändra priset inför start på varje termin. Vi debiterar en påminnelseavgift på 50:- vid utebliven betalning, och sedvanlig ränta.

• Fakturan avser en period om 7-9 tillfällen som betalas i förskott. • Om man är sjuk eller inte kan komma så avbokar man sin ridlektion, detta görs enklast på våran hemsida. Om man har avbokat sin lektion minst 4 timmar innan den börjar så får man rida igen den lektionen i en annan grupp i mån av plats. Dom lektioner man har tillgodo kan användas under samma termin.

• Uppsägning av plats i grupp skall ske senast 4 veckor före nästa betalningsperiod. Ingen återbetalning görs vid uppsägning. Betalning görs emot faktura, i förskott.

• Godkänd ridhjälm skall användas vid all ridning.

Allmänna bestämmelser för Lek o Lär(barn) och Nybörjarkurs(vuxna)

1. När man har anmält sig till Lek o Lär, så binder man sig för en kurs om 4 gånger. Man betalar för hela kursen, även om man är sjuk eller inte kan komma till en lektion då man betalar för platsen i gruppen.

2. Om man är sjuk eller inte kan komma så avbokar man sin ridlektion, detta görs enklast på våran hemsida. När man har en avbokad lektion så får man rida igen den lektionen i en annan grupp i mån av plats.

3. Avbokningen ska göras minst 4 timmar innan lektionen börjar för att kunna rida igen den missade lektionen. Igenridningen ska ske inom samma termin.

4. Vi antar att ni vill nyanmäla till nästa kurs, kurserna körs löpande hela terminen, om ni inte vill fortsätta på nästa kurs säger ni till senast sista lektionen på en påbörjad kurs. Om vi inte hör från er så är ni omanmälda till nästa kurs.